Počas Európskeho týždňa mobility môžu vodiči cestovať MHD zadarmo

Obsah

KOŠICE: Európsky týždeň mobility vyhlasuje Európska  komisia každoročne v termíne od 16. do 22. septembra. Ide o osvetovú kampaň zameranú na používanie verejnej dopravy, cyklistiky, pešej dopravy a podporu európskych miest a obcí pri presadzovaní udržateľnej mobility. Témou tohtoročného Európskeho týždňa mobility je „Inteligentná a udržateľná mobilita – Investícia do Európy”

Do najväčšej a najrozšírenejšej kampane na svete zameranej na podporu trvalo udržateľnej mobility v mestách sa  Dopravný podnik mesta Košice zapojí aj tento rok.

V čase od 17. do 22. septembra 2016 môžu vodiči, ktorí svoje auto nechajú odstavené doma,  jazdiť MHD bezplatne. Cestujúci sa pri kontrole cestovného lístka bude musieť preukázať úplným osvedčením o evidencii vozidiel – platným technickým preukazom.

Upozorňujeme cestujúcu verejnosť, že táto výnimka sa nevzťahuje na nočné spoje. Dodatočné preukázanie sa technickým  preukazom nie je možné. 

Súčasťou Európskeho týždňa mobility je aj svetový Deň bez áut. Po prvý raz sa z iniciatívy Európskej komisie konal 22. septembra 2000 a dáva si za cieľ aj znížiť závislosť a dopyt po autách a pohonných hmotách. Košičania si Deň bez áut môžu vyskúšať vo štvrtok, 22. septembra. Počas tohto dňa bude cestovanie MHD pre všetkých cestujúcich bezplatné.

Na Deň bez áut (22.9.) naplánoval DPMK aj tradičnú súťaž „Kto skôr“. Aj tento rok sa budú snažiť dostať čo najrýchlejšie do určeného cieľa bežec, elektrobus, električka, osobné auto a elektrobicykel.

 

Kontakt pre médiá:

PhDr. Michaela Karaffová

Vedúca referátu marketingu, reklamy a Public relations

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice

michaela.karaffova@dpmk.sk

+421 905 974 785