Európsky týždeň mobility 2022

Obsah

KOŠICE, 21.09.2022: Európsky týždeň mobility prebieha každoročne v termíne od 16. do 22.septembra; témou aktuálneho ročníka je „Lepšia dostupnosť“ s mottom „Cestujme zodpovedne“.

 

Európsky týždeň mobility sa koná každoročne v termíne od 16. do 22. septembra. Ide o osvetovú kampaň zameranú na propagáciu verejnej dopravy, cyklistiky či pešej dopravy.

DPMK chce zároveň pri príležitosti týždňa mobility upriamiť pozornosť aj na výhodnú cenu ročného cestovného lístka na MHD. Cestujúci si ho môžu od začiatku tohto roka kúpiť za výhodnú cenu 199 € oproti pôvodným 242 eurám. Jeho platnosť sa dá v prípade potreby pozastaviť na 30 dní, počas ktorých ho cestujúci nebude využívať a jeho platnosť sa následne predĺži o rovnaký čas. Zakúpením ročného lístka vás preprava počas jedného dňa   bude stáť necelých 55 centov, čo je cena porovnateľná s papierovým zľavneným lístkom na 60 minút (0,50 €).

Zároveň si vás dovoľujeme upozorniť, že tento rok počas Svetového dňa bez áut vo štvrtok 22.septembra nebude MHD bezplatná.

Do kampane sa okrem Dopravného podniku zapojilo aj Mesto Košice, Košický samosprávny kraj a Integrovaný dopravný systém (IDS) Východ.

 

 

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Vladimíra Bujňáková

špecialista pre styk s verejnosťou
Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice