Cestovný lístok v košickej MHD si od 1. apríla môžete kúpiť aj prostredníctvom mobilu

Obsah

Tlačová správa

24. marca 2009

Platba mobilom Cestovný lístok v košickej MHD si od 1. apríla môžete kúpiť aj prostredníctvom mobilu

DPMK a. s. Košice zavádza od 1. apríla novú službu pre cestujúcich – kúpu cestovného lístka cez  mobil. "Rozširujeme možnosti, aby si každý, kto využíva verejnú dopravu v Košiciach, mohol pohodlne kúpiť cestovný lístok takým spôsobom, aký mu najlepšie vyhovuje," uviedol na tlačovej konferencii generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč.

V Košiciach sa na miestnu hromadnú dopravu dá cestovné získať vďaka rôznym možnostiam. Popri klasickom papierovom cestovnom lístku kúpenom v automate či novinovom stánku, môžu cestujúci v Košiciach využívať BČK – bezkontaktnú čipovú kartu, vďaka ktorej si kupujú paušály na príslušnú dobu 7, 30, 60, 90 a 180 dní. Rovnako si môžu kúpiť takzvanú elektronickú peňaženku, kde si pravidelne cestujúci dobíja kredit. Okrem toho si každý cestujúci môže kúpiť lístok aj priamo u vodiča, ibaže len jeden druh a cena je vyššia, lístok u vodiča stojí 1 euro. "SMS lístok však bude oproti tomu lacnejší, bude stáť 80 centov a jeho kúpa bude pre mnohých ešte pohodlnejšia," zdôrazňuje M. Tkáč.

Novú službu bude zabezpečovať firma Mediatex. "Ako zmluvný partner a dodávateľ systému predaja SMS cestovných lístkov pre Dopravný podnik mesta Košice sme radi, že práve naša spoločnosť môže cestujúcim Košičanom, ale aj návštevníkom mesta priniesť túto zaujímavú a pohodlnú službu. Nemusia riskovať jazdu na čierno a obávať sa stretnutia s revízorom, naopak, veľmi jednoducho si môžu zakúpiť SMS cestovný lístok, za ktorý sa povozia prakticky po celom meste," uviedol riaditeľ spoločnosti Mediatex s.r.o. Ing. Peter Borovička.

Kúpte si cestovný lístok prostredníctvom sms v košickej MHD už od 1. apríla základný - 60 minútový - prestupný platí pre celú sieť MHD aj v nočných spojoch za 80 centov.
Zašlite cez mobil prázdnu sms na číslo 1166.

Platba mobilom Cestovný lístok v košickej MHD si od 1. apríla môžete kúpiť aj prostredníctvom mobilu

Nestihli ste si kúpiť lístok pred cestou do školy?
Zabudli ste si kúpiť lístok pri ceste do práce?
Zabudli ste, že vám vypršala platnosť BČK?
Utekáte z vlaku rovno na električku či autobus?
Nechce sa vám v noci hľadať automat?

  • Jednoducho nechcete riskovať jazdu na čierno?!

Žiadny problém. V košickej MHD si od 1. apríla kúpite lístok jednoducho a pohodlne. Stačí zobrať mobil a poslať sms na správne číslo. SMS cestovný lístok si zakúpite zaslaním prázdnej SMS na číslo 1166 a bude vám doručený spätnou SMS v čase približne do 2,5 minúty.

PRÍSTUPNÁ SLUŽBA
Táto služba bude prístupná u všetkých slovenských mobilných operátorov. V sieti Orange a T-mobile pre zákazníkov, ktorí majú paušálny program alebo predplatenú kartu. V sieti Telefonica O2  pre zákazníkov, ktorí majú paušálny program.

POZOR!
Cestujúci je povinný nastúpiť do dopravného prostriedku už s platným SMS cestovným lístkom na svojom mobile! Ak uplynula 60 minútová platnosť lístka; ak neobsahuje správny kód odosielateľa; ak bol doručený iným, než oprávneným zabezpečovateľom SMS cestovných lístkov; ak bol akokoľvek upravovaný alebo pozmenený jeho obsah; alebo ak nie je možné overiť jeho platnosť zo strany cestujúceho, lístok je NEPLATNÝ!

NEZABÚDAJTE!
Kúpou SMS cestovného lístka cestujúci dobrovoľne súhlasí s podmienkami jeho používania. Cestujúci je povinný v prípade kontroly predložiť svoj mobil revízorovi alebo inej oprávnenej osobe k prevereniu všetkých potrebných náležitostí (obsahu a pôvodu) SMS cestovného lístka.

ĎALŠIE VÝHODY
Prostredníctvom jedného mobilu je možné zakúpiť i viac SMS cestovných lístkov a to zaslaním samostatnej prázdnej SMS pre každého cestujúceho jednotlivo. SMS lístok je možné použiť aj na prepravu psa.

ĎALŠIE INFO
Informácie o SMS cestovných lístkoch možno získať v DPMK, a.s. na stránke: http://www.dpmk.sk alebo na mobilnom čísle: 0905 429 234 (v pracovných dňoch v čase od 8.00 hod. do 12.00 hod.) Prípadne zaslaním SMS s textom INFO na číslo 1166 (cena za INFO SMS je  0,080 € / 2,410 Sk s DPH).

DAŇOVÝ DOKLAD
Daňový doklad si cestujúci môže zabezpečiť prostredníctvom internetovej stránky dopravcu http://www.dpmk.sk.

 

Platba mobilom Cestovný lístok v košickej MHD si od 1. apríla môžete kúpiť aj prostredníctvom mobilu


POSTUP PRI NÁKUPE SMS LÍSTKA

a) cestujúci odošle prázdnu SMS na skrátené SMS číslo: 1166
b) v časovom úseku približne do 2,5 minúty cestujúci obdrží SMS lístok na svoj mobilný telefón, ktorý sa na jeho displeji zobrazí v definovanom tvare a to:

DPMK, a.s.
SMS prestupny CL 0,80 EUR (24,10 SKK)
Konverzny kurz: 1 EUR = 30,1260 SKK
Platnost:
02.02.2009 od 23,15 hod. do 00.15 hod. (príklad)
29dp6a7w

c) ak nebude možné doručiť SMS lístok do 5 minút, cestujúci zdarma o tom dostane nasledovnú informatívnu správu: DPMK, a.s. Vasa poziadavka o cestovny listok bola oneskorene prijata do systemu. Ak este stale mate zaujem o cestovny listok, poslite poziadavku este raz.


SMS LÍSTOK NEBUDE DORUČENÝ, AK:

- nebudú vyhovujúce podmienky na realizáciu služby
- platba za SMS lístok prekročí výšku limitu na predplatenej karte t.j. na karte nie je dostatočný limit
- je MSISDN zákazníka zaradené do skupiny, podľa kritérií jednotlivého mobilného operátora, ktorým nie je umožnené využívať službu
- celkový finančný objem objednávok (transakcií) uskutočnených v rámci jedného zúčtovacieho obdobia, pre jedno telefónne číslo bude viac ako 118,50 EUR s DPH (3 569,93,- SKK s DPH), využitím ktorejkoľvek služby alebo kúpou nemobilného tovaru cez mobilný telefón (t.j. nie len služby alebo tovaru od DPMK) v rámci systému Služieb SMS platby

Kontakt pre médiá:

Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka

DPMK a. s. Košice
Bardejovská 6
murova@dpmk.sk