DPMK realizuje rozsiahly dopravný prieskum

Obsah

Tlačová správa 2. marca 2009

Zajtra začína DPMK rozsiahly dopravný prieskum

Má pomôcť tomu, aby cestovanie v Košiciach bolo bezpečné, kvalitné a efektívne


Zajtra, v utorok 3. marca začne Dopravný podnik mesta Košice realizovať rozsiahly dopravný prieskum. Približne 40 až 50 pracovníkov DPMK bude v priebehu utorka, stredy a štvrtka v čase od 5.00 hod. – 20.00 hod. monitorovať najfrekventovanejšie miesta a najfrekventovanejšie spoje.

"Podľa odborne spracovanej metodiky si budú naši pracovníci zapisovať údaje o naplnenosti vozidiel cestujúcimi, zaznamenajú si samozrejme údaje o vozidle a presné časy odchodov jednotlivých spojov," skonštatoval riaditeľ DPMK a. s. Košice Michal Tkáč, ktorý sa osobne zúčastní na prieskume aj zajtra 3. marca o 10.30 v lokalite pri Novej nemocnici.

Prieskum sa bude realizovať v rovnakých dňoch aj na budúci týždeň a zároveň aj v sobotu (od 8.00 – 13.00 hod.) a v nedeľu (od 13.00 hod. – 18.00 hod.) Prvé pilotné merania sa realizovali už predminulý víkend.
Výsledky prieskumu budú spracované v priebehu apríla a umožnia DPMK získať reálne údaje o cestovaní mestskom hromadnou dopravou. "To nám pomôže pri realizácii takých opatrní a úprav linkového vedenia, aby cestovanie v Košiciach bolo bezpečné, kvalitné a efektívne," uviedol generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč.

Po rozsiahlom dopravnom prieskume bude nasledovať aj dopravno – sociologická časť, ktorej cieľom je získať informácie o spokojnosti cestujúcich s kvalitou poskytovaných služieb, kultúrou cestovania, rýchlosťou prepravy, ústretovosťou vodičov, či prístupom revízorov pri realizovaných kontrolách. "Dopravný prieskum, ktorý sa začína zajtra, nebude nijako zaťažovať cestujúcu verejnosť. Pri sociologickom dotazníku však budeme potrebovať, aby sa čo najviac ľudí zapojilo do prieskumu," dodal M. Tkáč.

Zajtra o 10.30 sa na prieskume pri Novej nemocnici zúčastní aj Ing. Ján Šarák – splnomocnenec primátora mesta Košice pre integrovaný dopravný systém, vzhľadom k tomu, že dopravný prieskum zároveň využije Mesto Košice pri realizácii integrovanej dopravy.

DPMK vopred ďakuje všetkým cestujúcim za pomoc a súčinnosť pri zbere údajov,
ktoré nám umožnia získať objektívne informácie.


Kontakt pre médiá
:

Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice
murova@dpmk.sk