Na sídlisku Nad Jazerom v Košiciach došlo k vážnej dopravnej nehode

Obsah

Tlačový oznam
19. januára 2009

Na sídlisku Nad Jazerom v Košiciach došlo k vážnej dopravnej nehode, obišla sa bez obetí na životoch

Krátko popoludní došlo na sídlisku Nad Jazerom v Košiciach k vážnej dopravnej nehode. Nehoda sa zaobišla bez tragických následkov, do 20 ľudí vrátane vodiča Dopravného podniku mesta Košice museli ošetriť, niekoľkých zranených previezli z rôznymi zraneniami do Fakultnej nemocnice v Košiciach.

Podľa informácií z dispečingu DPMK a. s. Košice nehodu zapríčinil vodič Avie, ktorý nedal prednosť prichádzajúcej električke. Prednú časť súpravy následne vykoľajilo, vzápätí narazila do dvoch stĺpov elektrického vedenia.

V dôsledku dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov bola na sídlisku električková doprava okamžite odstavená, nahradili ju autobusy, ktoré premávajú z VSS. Vzhľadom k závažnosti situácie, sa obnoviť električkovú dopravu Nad Jazerom podarí pravdepodobne až zajtra, v utorok v ranných hodinách.

Ako postupujú práce pri odstraňovaní následkov nehody osobne preveril a skontroloval generálny riaditeľ DPMK a. s. Košice Michal Tkáč spolu s riaditeľmi techniky a dopravy.
O situáciu a stav zranených sa ihneď po oznámení nehody zaujímal aj primátor mesta Košice František Knapík, ktorému DPMK poskytol všetky dostupné informácie.
Podľa hovorkyne Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach J. Oravcovej je v nemocnici 13 zranených, pričom prevažujú ľahšie zranenia, 2 pacienti sú vo vážnejšom zdravotnom stave, nikto však nie je v ohrození života.

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka

DPMK a. s. Košice
Bardejovská 6

murova@dpmk.sk