Úpravy na linkách 14, 20L a 31 zlepšia dostupnosť počas pracovných dní...

Obsah

Úpravy na linkách 14, 20L a 31 zlepšia dostupnosť

počas pracovných dní ale aj k výletným lokalitám cez víkend


Od 1. mája 2010 realizuje Dopravný podnik mesta Košice niekoľko úprav na linkách 20L a 31, ktoré zlepšia dostupnosť cestujúcich do škôl či do práce.
Úpravy na linke 14 zase ponúknu väčšie možnosti pre výletníkov počas víkendu to lokalít v okolí Košíc Čermeľ a Alpinka.

Linka č. 20L – v dňoch školského vyučovania sa na linke 20L posunie odchod spoja zo 7:17  na 7:22 hod. z Pereša v smere na Námestie osloboditeľov. Cieľom tejto úpravy je zabezpečiť prestup školopovinných detí v zastávke "DPMK" (smer Michalovská) na linku 17 v dňoch školského vyučovania. Úprava sa realizuje na základe požiadavky rodičov detí navštevujúcich školy v mestskej časti Západ.  
Linka č. 31 – vedenie ZŠ na Luníku IX požiadalo o úpravy linky 31 v súvislosti s organizáciou pracovného času zamestnancov. DPMK preto rozšíri v oboch smeroch počet spojov, ktoré budú zastavovať v zastávke "Luník IX, rázcestie" v pracovných dňoch v čase od 6:30 do 17:00 hod. V inom čase spoje v zastávke zastavovať nebudú. Naďalej pritom platí, že v zastávke "Luník IX, rázcestie" sa do vozidiel MHD môže nastupovať iba prednými dverami.
Linka č. 14 –  cez voľné dni bude na Jahodnú premávať až 7 spojov, pričom na linku budú vypravované kĺbové autobusy, aby pokryli zvýšený počet cestujúcich v letných mesiacoch. Upozorňujeme, že spoje prichádzajúce od Horného Bankova budú mať cez voľné dni zmenené nástupište na zastávke Čermeľ. Presunuté bude na cestu z Horného Bankova.
Kontakt pre médiá:

Mgr. Monika Murová

PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice
murovam@yahoo.com
+421 905 947 508