Úpravy v košickej MHD v súvislosti s ďalšou etapou výstavby NZC Aupark

Obsah

Od soboty 17. apríla 2010 až do odvolania bude presunutá autobusová zastávka Námestie osloboditeľov v smere jazdy na Palackého, resp. Ul. Protifašistických bojovníkov. Namiesto nej sa vytvorí dočasné zjednotené nástupište na Štúrovej ulici pred križovatkou s Južnou triedou. Dôvodom zmien je pokračujúca výstavba Auparku.

Vozidlá liniek 10, 15, 16, 20, 20L, 21, 23, 25, 29, 31, 50, 52, 52L, 56, 71, 72 a N71 budú teda zastavovať na dočasnom zjednotenom nástupišti na Štúrovej ulici pred križovatkou s Južnou triedou.
Linky 20N a 51  v popoludňajších hodinách za zastávkou Palackého budú pokračovať po trase linky 20 a premávku ukončia na zastávke Nám. osloboditeľov na nástupišti trolejbusov pred hotelom Doubletree by Hilton. Nástupná zastávka pre smer Košická Nová Ves, resp. Sídlisko Ťahanovce bude v popoludňajších hodinách na Štúrovej ul. pred križovatkou s Južnou triedou. Linky 20N a 51 nebudú obsluhovať zastávky Senný trh a Rušňové depo.

Z dôvodu výstavby nákupno-zábavného centra Aupark a verejných komunikácií dôjde v sobotu 17. apríla 2010 k výluke električkovej dopravy v nasledovnom rozsahu:

  • električková linka č. 3 nebude premávať, v plnom rozsahu bude vykonávaná náhradnou autobusovou dopravou.
  • električková linka č. 4 bude premávať iba v úseku Barca – Holubyho, s prestupom na náhradnú autobusovú dopravu na zastávke Holubyho.
  • električková linka č. 7 bude premávať s odklonom cez Alejovú ul. a Moldavskú cestu.

Električková linka 2 a autobusová linka X3 budú premávať s dvojnásobným počtom spojov oproti bežným cestovným poriadkom liniek 2 a 3.

Počas víkendu nebudú z dôvodu výstavby premávať trolejbusy. V rozsahu cestovných poriadkov ich DPMK nahradí autobusmi. 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka

DPMK a. s. Košice
murovam@yahoo.com
+421 905 947 508