Začiatok obmedzení v Košiciach bol pre MHD bez problémov

Obsah
Dnes dopoludnia sa začala realizovať 1. etapa obchádzok v súvislosti s výstavbou nákupno – zábavného centra na Námestí Osloboditeľov. Opatrenia v doprave ovplyvňujú aj mestskú hromadnú dopravu, vedenie Dopravného podniku mesta Košice sa preto v rámci kontrolného dňa zameralo na túto lokalitu: "Zatiaľ sa situácia vyvíja podľa očakávania. Polícia riadi premávku, takže k vážnejším problémom pre MHD nedochádza," hovorí generálny riaditeľ DPMK a. s. Michal Tkáč.

Podľa riaditeľa Úseku riadenia dopravy DPMK sa však dá očakávať "spomalenie dopravy a tým pádom aj spomalenie vozidiel MHD. A to najmä v čase rannej špičky," hovorí Michal Dekánek.
Vedenie DPMK a dispečeri budú preto situáciu na najfrekventovanejšom úseku v centre mesta Košice pozorne sledovať aj v najbližších dňoch. "Samozrejme, sme pripravení realizovať aj nové opatrenia v MHD, pokiaľ by si to situácia vyžiadala," dodáva generálny riaditeľ Tkáč.
DPMK predbežne musel urobiť menšiu úpravu iba v prípade jednej linky,  číslo 11. Výstupná konečná zastávka linky 11 "Námestie osloboditeľov" sa premiestnila zo Štúrovej na Fejovu ulicu. Nástupná zastávka "Námestie osloboditeľov" sa nemenila.  
Linky, ktoré premávajú smerom z Palackého resp. Jantárovej ulice na Námestie osloboditeľov, jazdia po obchádzkovej trase cez Ulicu protifašistických  bojovníkov, Roosweltovu a Puškinovu ulicu.

 
Aupark kontrola
 
Aupark kontrola

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice
Bardejovská 6

murova@dpmk.sk
murovam@yahoo.com