Zmeny v MHD od 1.9.2019

Obsah

KOŠICE: So začiatkom školského roka začína prevádzka liniek MHD v pracovných dňoch v režime ako v dňoch školského vyučovania 

 

V pondelok 2. septembra 2019 sa začína školský rok základných a stredných škôl. Prevádzka liniek MHD bude preto v pracovných dňoch v režime ako v dňoch školského vyučovania.

DPMK zároveň pokračuje po prázdninovej prestávke v prevádzke školských spojov a zachádzok spojov k školám pre mestské časti Kavečany (zachádzanie vybraných spojov linky č. 29 k ZŠ Polianska), Luník IX (zachádzanie vybraných spojov linky 11 k Súkromnej ZŠ a Súkromnému gymnáziu na Galaktickej ul.), Pereš a Lorinčík (školské spoje a zachádzky spojov linky 20L ku ZŠ Trebišovská a ZŠ Bernolákova), Poľov  (zachádzanie vybraných spojov liniek 25 a 20L k ZŠ Bernolákova), Šaca (zachádzanie spoja linky 26P do obytnej časti Ludvíkovho dvora). Obnovuje sa aj prevádzka školskej linky Š1 na trase Myslava > Sídlisko KVP > Spoločenský pavilón.

V termíne od 1. 9. 2019 dochádza v prevádzke mestskej hromadnej doprave k ďalším nasledovným zmenám :

1) Zmena cestovného poriadku linky 20L
Dopravný podnik zapracoval požiadavku na zabezpečenie prestupu z prvého ranného spoja linky 20L z Pereša a Lorinčíka počas pracovných dní na linku 23 smer Letisko. Spoj bude premávať o 5 minút skôr.

2) Zmena cestovného poriadku linky 23
Dopravný podnik vychádza v ústrety požiadavke zamestnancov Priemyselného parku pri letisku a rozširuje počet zachádzok na zastávku Bahýľova počas voľných dní, v čase striedania pracovných zmien.

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Zuzana Kamencová

Referát marketingu, reklamy a Public relations

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice