Ďalší automat na lístky poškodený vandalizmom

Obsah

KOŠICE: Dnes 28.1.2020 o 6:15 páchateľ petardou poškodil automat na predaj cestovných lístkov na zastávke VSS, križovatka, polícia začala trestné stíhanie.

 

Dopravnému podniku mesta Košice vznikla škoda vo výške približne 500 eur. Z prevádzkových dôvodov bude automat na predaj lístkov na spomínanej zastávke približne mesiac mimo prevádzky. Za nepríjemnosti sa ospravedlňujeme. V súvislosti s identifikáciou páchateľa bol kamerový záznam poskytnutý polícii. Uvedený skutok môže byť klasifikovaný ako trestný čin poškodzovania cudzej veci, respektíve ako trestný čin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

Poškodzovanie automatov patrí ku najčastejším škodám spôsobených vandalizmom. Na zastávkach je nainštalovaný kamerový systém a rovnako je v prevádzke online monitoring automatov na cestovné lístky. Hlásenia sú tak okamžite prenášané do centrálneho dispečingu DPMK, a.s. Cieľom monitoringu automatov je predovšetkým zabrániť vandalizmu a ich vykrádaniu. Dopravný podnik žiada verejnosť, aby pomáhala pri znižovaní prípadov poškodzovania majetku spoločnosti a vyzýva občanov, aby sa nebáli nahlásiť vandalizmus, ktorého sú svedkami. Súčasne upozorňujeme verejnosť, že každý útok oznamujeme polícii a v súvislosti s identifikáciou páchateľa jej poskytujeme kamerový záznam.

 

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Vladimíra Petrušová

špecialista pre styk s verejnosťou
Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice