Zmena Tarify od 01.06.2023

Obsah

KOŠICE, 04.05.2023: Od 1.júna 2023 dôjde k úprave cien cestovných lístkov v MHD, okrem zmien v cenovom výmere lístkov a poplatkov prinesie nová Tarifa aj bezplatnú prepravu pre darcov krvi s trvalým pobytom Košice-okolie.

 

 

V prípade najčastejšie využívaného 30-minútového papierového základného časového CL dôjde k úprave cestovného zo súčasných 0,90 € na 1 €, pričom zľavnený lístok bude stáť 0,50 € a úprave 60-minútového papierového základného zo súčasného 1 € na 1,20 €. Bezkontaktná čipová karta (BČK) a Virtuálny cestovný lístok (vCL) budú mať jednotnú cenu v rámci všetkých variantov okrem 7-dňového, ktorý v týchto podobách zatiaľ nie je dostupný. Cena SMS lístka, ktorý je hodinový, sa zvýši z 1,10 € na 1,50 €.

V prípade viacdňových lístkov sa zdraženie dotkne hlavne zľavneného cestovného. Pri zľavnenom 30-dňovom ,,mesačníku“ dôjde k úprave jeho ceny na 12,50 €. 90-dňový zľavnený predplatený bude stáť 34 €.

Ak si cestujúci zabudne BČK alebo telefón pri prepravnej kontrole, sankcia sa upraví o jedno euro (2 € namiesto súčasného 1 €). Taktiež dôjde k úprave poplatku za vyhotovenie BČK, táto služba bude po novom stáť 7 €.

Zároveň sa menia aj podmienky poskytnutia bezplatnej prepravy. Na základe osobitnej BČK podľa stanovených podmienok dopravcu bude platiť pre nositeľov medaily MUDr. Kňazovického s trvalým bydliskom v Košiciach – okolie a nositeľov Diamantovej Jánskeho plakety s trvalým bydliskom v Košiciach – okolie.

V súvislosti s blížiacou sa platnosťou novej Tarify a novými cenami cestovných lístkov odporúčame cestujúcim do 31.05.2023 využiť všetky už zakúpené, aktuálne platné cestovné lístky.

 

Kompletný sadzobník je zverejnený v prílohe tlačovej správy a bude zverejnený na webstránke DPMK v sekcii Prepravné podmienky.

 

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Vladimíra Bujňáková

špecialista pre styk s verejnosťou
Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice

 

 

 

Prílohy