DPMK sa aj tento rok zapojí do Európskeho týždňa mobility

Obsah

KOŠICE, 14.09.2021: Európsky týždeň mobility prebieha každoročne v termíne od 16. do 22.septembra; témou aktuálneho ročníka je Bezpečne a zdravo udržateľnou dopravou.

 

Zámerom Európskeho týždňa mobility, do ktorého sa každoročne zapája aj Dopravný podnik mesta Košice, je propagovať udržateľné spôsoby dopravy a motivovať verejnosť ku preferencii verejnej dopravy pred individuálnou.

V zmysle podpory ekologického spôsobu dopravy a popularizácie cestovania hromadnými dopravnými prostriedkami prináša Dopravný podnik mesta Košice príležitosť vybaviť si novú BČK za zvýhodnenú cenu 1 € oproti bežnej cene 6,80 €. Cestujúci si budú môcť vybaviť kartu počas celého týždňa (v pracovných dňoch počas otváracích hodín) v Zákazníckom centre na Bardejovskej 6 alebo Rooseveltovej 3.

V súvislosti s projektom DPMK podporí aj myšlienku ochrany životného prostredia. Na tzv. Medzinárodný deň bez áut v stredu 22. septembra 2021 bude MHD zadarmo pre všetkých cestujúcich. Bezplatné cestovanie sa týka aj spojov nočných liniek.

 

 

 

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Vladimíra Petrušová

špecialista pre styk s verejnosťou
Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice